Fokus på hygiejne

Fokus på hygiejne

Fokus på hygiejne

Selvom vaner med renlighed starter i hjemmet, så understøtter vi opgaven i børnehaverne. Det gør vi blandt andet gennem omfattende temaforløb. Sådan et har vi i Regnbuen lige nu, hvor der særligt er fokus på hånd-hygiejne.

Vi gør det gennem de historier vi fortæller i forbindelse med den daglige dialogiske læsning, men vi gør det også i ren praksis. Med en særlig sæbe og ultraviolet lys kan børnene se de steder på hænderne de ikke har vasket godt nok, og øve sig i at blive bedre. Det er lidt nemmere når man kan se hvor det usynlige skidt sidder.

 

Flere af børnene arbejder også med tegning, og her har Caroline tegnet to børn som er blevet syge, fordi de ikke vasker hænder.

 

I forbindelse med forløbet har børnene også lært sange om at vaske hænder, og hvis du vil benytte dig af lejligheden til også at yde en ekstra indsats derhjemme, så ligger der kopier af sangene fremme i garderoberne, så I selv kan synge med på Den lille frække tommeltot skal vaskes ren for jord og snot, eller en af de andre sange vi har lært.

Om forfatteren

X