GAfE

GAfE

GAfE – Google Apps for Education

Google Apps for Education er navnet på et værktøj vi har brugt i Børnehaverne Rebild Syd siden april 2015. Vi bruger det i dagligdagen til tekstbehandling, til intern kommunikation, evaluering og strategisk arbejde. Systemet indeholder en række af de værktøjer du måske kender fra Google som fx email, browser, Gogle Drev, Docs, Sheets osv. Men det er et lukket og privat system.

Skolerne i Rebild Kommune anvender det samme system, og det giver os en række muligheder for at udvikle dialog og samarbejde i hverdagen. Fra sommeren 2017 er alle dagtilbud i Rebild Kommune også kommet med.

Det handler om tid

Vores kerneopgave er omkring børnene, så når vi gerne vil være bedre til at udnytte den tid vi har til rådighed, så er det for at få så meget tid sammen med børnene som muligt. Så vi har brug for et system der starter hurtigt op. Et system der understøtter kollaboration på tværs at teams på stuer og på tværs af vores to huse, så vi kan hjælpe hinanden med planlægning og evaluering. Et system der tillader os at tilpasse indstillinger og opsætninger i systemet og på enhederne. Det har vi fået med GAfE.

Enheder koblet til skyen

Vi arbejder cloud-baseret og anvender primært Chromebooks. En Chromebook er en basis-computer som kun indeholder det absolut nødvendige for at kunne afvikle Google-platformen. Det gør enhederne væsentlig billigere, de har lang batterilevetid og starter op på få sekunder. Vores medarbejdere modtager løbende efteruddannelse og vejledning i anvendelse af både Chromebook og Google-platformen.

Benspænd og innovation

Vi arbejder hele tiden med at gøre tingene nemmere for os selv. Det giver indimellem tekniske udfordringer, fordi medarbejderne gerne vil kunne løse særlige opgaver i platformen, som den ikke nødvendigvis er bygget til. Det giver små kreative benspænd, men er med til at bevare vores fokus på at vi skal gøre tingene smartere og mere effektivt. Fx var koblingen mellem vores infoskærme, vores hjemmeside og Google-platformen noget som ingen andre var lykkedes med i samme omfang før, og her har vi lavet en helt ny type løsning.

Vi tager medansvar for udviklingen

Vi udvikler ikke kun nye idéer, men vi deltager også aktivt i den fælleskommunale indsats omkring arbejdet med platformen. Dels på den pædagogiske del, men også på den tekniske. Vi er med i en række udviklingsfora udenfor kommunen, og hjælper andre med at løse deres ufordringer for selv at blive klogere. Er du interesseret i en præsentation af platformen og vores arbejde med den, er du derfor også mere end velkommen til at kontakte os.

Chromebooks i Rebild Kommune

I 2015 producerede Lenovo to præsentationer af deres egen Chromebook. Men det var også en historie om hvordan man arbejder med Chromebooks og Google-platformen i Rebild Kommune.

Her kan du bl.a. se elever og lærere fra vores lokale folkeskole, Sortebakkeskolen. I filmene medvirker desuden daværende Indskolingsleder Jesper Johansen, som i dag er Dagtilbudsleder her i Børnehaverne Rebild Syd.

Vil du vide mere?

Vi deler meget gerne ud af vores viden og erfaringer, så du er mere end velkommen til at kontakte os. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan vi arbejder med IT og digitalisering i Rebild Kommune, så kan du læse mere i  Strategi for digitale værktøjer i dagtilbud og i Vision- og strategiplan for it på skoleområdet​. Du kan også læse mere om Google Apps for Education på Googles egen side om platformen.

Om forfatteren

X