Frokostordning

Frokostordning

Frokostordning

Siden august 2015 har vi haft frokostordning i Græshoppen. Efter snart to år skal ordningen igen til afstemning.

Onsdag d 23. november afholder vi informationsmøde for forældregruppen, hvor vi fortæller mere om ordningen, serverer smagsprøver og svarer på spørgsmål om ordningen. Fra Græshoppen deltager pædagogerne Heidi N og Karina, men selvfølgelig er vores ernæringsassistent Helle også med. Forældrebestyrelsen er også med, og vil bidrage med viden om hvordan ordningen opleves af forældregruppen.

Her på siden har vi forsøgt at samle de praktiske informationer om ordningen, med links til materiale fra leverandøren. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at skrive til Jesper på ijejo@rebild.dk 

Afstemning Fredag d. 25. november starter afstemning om frokostordning i perioden fra 1. august 2017 til 31. juli 2019. Tilbuddet om frokost sker i henhold til lov om fleksibel frokostordning, hvor alle børn i kommunale og selvejende daginstitutioner tilbydes et sundt frokostmåltid pr. 1. august 2011. Husene stemmer hver for sig, og der kan afgives én stemme pr. barn. Afstemningen slutter d. 5. december.

Pris og betaling I Rebild Kommune koster frokostordningen 495,- kr. om måneden, og opkræves 11 måneder om året, i lighed med betaling for daginstitution. På samme måde som der er søskendetilskud på en plads i dagtilbud, så er der også tilskud til frokostordningen. Betalingen dækker barnets frokost og løn til den medarbejder som skal tilberede den.

Leverandør I Rebild Kommune er frokostordningen i udbud, og ordningen administreres i samarbejde med firmaet Fru Hansens Kælder. Det er samme firma vi har arbejdet sammen med i Græshoppen. Du kan finde masser af informationer på fruhansenskaelder.dk men vi har gjort det lidt nemmere for dig, og fundet de tre vigtigste materialer fra deres hjemmeside:

En informationsfolder om frokostordningen finder du her.
Et eksempel på den menu der serveres for børnene finder du her.
En oversigt over typiske spørgsmål og svar finder du her.

Vi tilbyder komplet madorning I Græshoppen har vi i den seneste periode, udover frokost, serveret morgenmad, formiddagsmad og eftermiddagsmad. Det er den samme ordning vi vil tilbyde i den kommende periode. Du stemmer derfor ikke kun om en frokostordning, men en komplet madordning der dækker hele dagen.

Du stemmer elektronisk Det er Center Børn & Unge som administrerer afstemningen for os, og den foregår elektronisk. Vi sender et link ud til alle forældre i Tabulex fredag formiddag d. 25. november, og linket vil desuden være tilgængeligt på opslagstavlen i Tabulex. Vi informerer forældregruppen om afstemningsresultatet, når vi modtager det fra Center Børn & Unge. Vi har udleveret brev omkring afstemningen til alle forældre, men du kan også finde det her.

På baggrund af erfaringerne i Græshoppen anbefaler en enstemmig Forældrebestyrelse et ”JA” til frokostordningen.

Billedet øverst på siden er lånt fra Fru Hansens kælder.

Om forfatteren

X